Gluteenittomat joulutortut
valmistuvat nopeasti tällä Hellapoliiisin reseptillä. Taikina on helposti käsiteltävä.
Kokeile taikinaan erilaisia maustettuja maitorahkoja ja käytä vaihteeksi luumu-marmeladin tilalla muita paistonkestäviä marmeladeja.
Gluteenittomat joulutortut
20 kappaletta
225 g voita tai margariinia
250 g maustettua tai maustamatonta maitorahkaa (esimerkiksi sitruuna tai vanilja)
4 dl Semper FinMix gluteenitonta jauhoseosta
2 tl leivinjauhetta
n. 100 g luumumarmeladia
Voiteluun:
1 kananmuna
Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja maitorahka keskenään.
Lisää FinMix –jauhoseos ja leivinjauhe joukkoon ja kääntele taikina tasaiseksi.
Kaulitse FinMix-jauhoilla jauhotetulla pöydällä suorakaiteen malliseksi levyksi.
Leikkaa pizzaleikkurilla neliöiksi ja vedä noin 2 cm pitkä vinoviilto jokaisen reunan joka toiseen päätyyn.
Jaa luumumarmeladi jokaisen neliön keskelle ja käännä sakarat keskelle luumumarmeladin päälle.
Voitele halutessasi kananmunalla.
Paista 200-225°C:ssa uunissa noin 15 minuuttia tai kunnes joulutortut ovat saaneet väriä.
Kuva ja resepti Hellapoliisi
Merkintään liittyvät avainsanat: gluteeniton, gluteeniton leivonta, joulutorttu, keliakia, vilja-allergia, yliherkkyys
Tule mukaan keliaakikoiden omaan yhteisöön Glu.fi:hin – täysin ilmaiseksi!
Ei vielä kommentteja. Jaa arvokas mielipiteesi ja kommentoi!
Sinun tulee olla kirjautuneena, jotta voit kommentoida. Jos sinulla ei ole vielä omaa käyttäjätunnusta, ole hyvä ja rekisteröidy. Se on nopeaa ja ilmaista! Jos olet jo rekisteröitynyt, kirjaudu sisään oikean yläkulman valikosta.
Huomaa, että kuka tahansa voi lisätä palveluun millaista sisältöä tahansa. Myöskään kaikki mainoksissa olevat tuotteet eivät ole gluteenittomia. Ylläpitäjä ei voi vastata sisällön oikeellisuudesta ja olet aina itse vastuussa siitä mitä suuhusi laitat. Jos huomaat ilkivaltaa tai gluteenipitoisia sisältöjä, ilmoita siitä ylläpitäjälle.