Tämä viikonloppujen ja uudenvuoden gluteeniton herkku on helppo valmistaa!
Voit valita pizzapohjaksi esikypsytettyjä Semper gluteenittomia pizzapohjia (2 kpl/pakkaus). Löydät ne suurimpien kauppojen leipäosastolta. Pizzaan on helppo lisätä haluamasi täytteet ja herkullinen pizza-annos valmistuu todella nopeasti. Noudata paistamisessa pakkauksen ohjeita.
Tässä reseptimme kokonaan, alusta alkaen itsevalmistettavalle pizzalle:
Gluteeniton pizzapohja:
4 dl Semper jauhoseosta (kaikki jauhoseoksemme sopivat pizzapohjaan)
1/2 pkt hiivaa (25 g)
1 1/2 dl vettä
2 rkl öljyä
1/2 tl suolaa
Täyte:
2-3 rkl tomaatti-kastiketta
1 rkl oliiviöljyä
1-2 punasipulia, viipaleina
10 oliivia
4 tomaattia, viipaleina
1/2–1 tl oreganoa
mustapippuria
1 mozzarella, viipaleina
2 dl juustoa, raasteena
75 g parmankinkkua
Muutama rucolanlehti
Valmista näin:
1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää öljy ja suola. Lisää jauhoseos ja sekoita taikinaksi.
2. Kohota n.15 minuuttia.
3. Jaa taikina kahteen palaan ja leivo pyöreiksi pizzoiksi laita leivinpaperilla päällystetylle pellille.
4. Levitä täytteet (paitsi rucolanlehdet ja parmankinkku) pizzan päälle.
5. Paista uunin keskiosassa 225°C:ssa n. 20 minuuttia.
6. Päällystä parmankinkulla ja rucolalla.
HYVÄÄ UUTTA VUOTTA!
Merkintään liittyvät avainsanat: gluteeniton pizza, sempergluteeniton
Tule mukaan keliaakikoiden omaan yhteisöön Glu.fi:hin – täysin ilmaiseksi!
Ei vielä kommentteja. Jaa arvokas mielipiteesi ja kommentoi!
Sinun tulee olla kirjautuneena, jotta voit kommentoida. Jos sinulla ei ole vielä omaa käyttäjätunnusta, ole hyvä ja rekisteröidy. Se on nopeaa ja ilmaista! Jos olet jo rekisteröitynyt, kirjaudu sisään oikean yläkulman valikosta.
Huomaa, että kuka tahansa voi lisätä palveluun millaista sisältöä tahansa. Myöskään kaikki mainoksissa olevat tuotteet eivät ole gluteenittomia. Ylläpitäjä ei voi vastata sisällön oikeellisuudesta ja olet aina itse vastuussa siitä mitä suuhusi laitat. Jos huomaat ilkivaltaa tai gluteenipitoisia sisältöjä, ilmoita siitä ylläpitäjälle.