Omenakausi on parhaimmillaan ja sitä voi juhlistaa monilla herkuilla. Yksi parhaimmista on mielestämme omenapiirakka. Tällä reseptillä voit valmistaa helposti pellillisen gluteenitonta omenapiirakkaa. Siitä riittää tarjottavaa isommallekin joukolle.
Resepti ja kuva ovat Hellapoliisin käsialaa. Jauhoseoksena Semperin Hieno jauhoseos.
Mehevä gluteeniton omenapiiras, uunipellillinen
Pohja:
4 munaa
3 dl sokeria
4 ½ dl Semper Hienoa -jauhoseosta
2 tl leivinjauhetta
100 g sulatettua voita tai margariinia
1 ½ dl maitoa
Pinnalle:
omenaviipaleita (n. 5 omenaa)
sokeria
kanelia
Valmista näin:
1. Pese omenat ja poista siemenkota. Leikkaa viipaleiksi.
2. Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
3. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet, sulatettu voi ja maito sekoittaen taikinan joukkoon.
4. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.
5. Levitä omenaviipaleet taikinapohjan päälle. Ripottele pinnalle vielä sokeria ja kanelia.
Paista 225 °C:ssa noin 15 minuuttia, kunnes pinta on kauniin värinen.
Leikkaa annospaloiksi ja tarjoa seuraksi vaahdotettua vaniljakastiketta tai vaniljajäätelöä.
Kuva ja resepti: Hellapoliisi
Merkintään liittyvät avainsanat: gluteeniton leivonta, Gluteeniton omenapiirakka, pellillinen omenapiirakkaa
Tule mukaan keliaakikoiden omaan yhteisöön Glu.fi:hin – täysin ilmaiseksi!
Ei vielä kommentteja. Jaa arvokas mielipiteesi ja kommentoi!
Sinun tulee olla kirjautuneena, jotta voit kommentoida. Jos sinulla ei ole vielä omaa käyttäjätunnusta, ole hyvä ja rekisteröidy. Se on nopeaa ja ilmaista! Jos olet jo rekisteröitynyt, kirjaudu sisään oikean yläkulman valikosta.
Huomaa, että kuka tahansa voi lisätä palveluun millaista sisältöä tahansa. Myöskään kaikki mainoksissa olevat tuotteet eivät ole gluteenittomia. Ylläpitäjä ei voi vastata sisällön oikeellisuudesta ja olet aina itse vastuussa siitä mitä suuhusi laitat. Jos huomaat ilkivaltaa tai gluteenipitoisia sisältöjä, ilmoita siitä ylläpitäjälle.