Valmista omat herkkuhampurilaiset alusta alkaen itse! Tällä ohjeella tehdyt gluteenittomat hampurilaissämpylät ovat sisältä upean pehmoisia.
Väriä ne eivät saa samalla tavoin kuin vehnäjauhoilla leivotut sämpylät, mutta voit halutessasi voidella sämpylät ennen paistoa esim. siirappi-vesiseoksella.
Värikkäät täytteet tekevät hampurilaisista houkuttelevia ja maku itsessään on erinomainen.
Gluteenittomat hampurilaiset 10 kpl
½ dl juoksevaa margariinia
3 ½ dl vettä
½ dl Semper perunakuitua
25 g hiivaa
1 ½ tl suolaa
500 g Semper Karkeaa GrovMix -jauhoseosta (säästä 1 1/2 dl leivontaan)
Valmistusohje
Sekoita juokseva margariini, 1 ½ dl vettä, suola ja perunakuitu kulhossa.
Anna turvota hetki.
Liuota hiiva kahteen desilitraan kylmää vettä ja sekoita taikinapohjaan.
Lisää jauhoseos (paitsi 1 ½ dl) ja vaivaa taikinaksi loppuja jauhoja apuna käyttäen.
Pyöritä taikina tasaiseksi tangoksi ja jaa kymmeneen yhtä suureen osaan.
Pyöritä sämpylöiksi.
Anna kohota lämpimässä paikassa liinan alla noin puoli tuntia.
Paista 200-225 –asteisessa uunissa 12-15 minuuttia.
Täytä hampurilaiset mehevillä jauhelihapihveillä, salaatilla, tomaatilla, maustekurkulla ja majoneesilla.
Kuva ja resepti: Hellapoliisi
Merkintään liittyvät avainsanat: gluteeniton, gluteeniton hampurilainen, Hellapoliisi, leivonta, pihvi, resepti, Semper
Tule mukaan keliaakikoiden omaan yhteisöön Glu.fi:hin – täysin ilmaiseksi!
Ei vielä kommentteja. Jaa arvokas mielipiteesi ja kommentoi!
Sinun tulee olla kirjautuneena, jotta voit kommentoida. Jos sinulla ei ole vielä omaa käyttäjätunnusta, ole hyvä ja rekisteröidy. Se on nopeaa ja ilmaista! Jos olet jo rekisteröitynyt, kirjaudu sisään oikean yläkulman valikosta.
Huomaa, että kuka tahansa voi lisätä palveluun millaista sisältöä tahansa. Myöskään kaikki mainoksissa olevat tuotteet eivät ole gluteenittomia. Ylläpitäjä ei voi vastata sisällön oikeellisuudesta ja olet aina itse vastuussa siitä mitä suuhusi laitat. Jos huomaat ilkivaltaa tai gluteenipitoisia sisältöjä, ilmoita siitä ylläpitäjälle.