Carsun kakut

Suklaacupcakes

Piditkö sisällöstä? Jaa se myös ystävillesi!

Suklaa cupcake

Suklaa cupcake



Jännä ensimmäistä kertaa kirjottaa blogikirjotusta, ja suklaa cupcake sanan eteen ei tarvitse kirjottaa GLUTEENITON. Jotenkin tuntuu että gluteeniton sana, on monelle yhtä kuin kuiva ja käsiin hajoava. Tämä onkin onneksi kaukana siitä. Olen löytänyt reseptin alunperin Kermaruusu nimisestä blogista, mutta en enää löytänyt sitä. Alunperin tästä reseptistä tulee pellillinen suklaapiirakkaa, jonka voi sitten kuorruttaa esim suklaakuorrutteella, mutta tällä kertaa tein valmistujaisiani varten appelsiini kuorrutuksen Resepti tulee tässä:

2½ dl vettä
200g voita
1 tl suolaa (jos käytät suolaista voita, jätä pois)
4 rkl kaakaojauhetta
5 dl Semper Fin Mix (tai muuta gluteenitonta jauhoa, esi riisijauho sopii sellaisenaan)
1½ tl ruokasoodaa (tai leivinjauhetta)
4 dl sokeria
2 tl vanilijasokeria
1 dl piimää (tai kermaviiliä, jugurttia tms)
2 kananmunaa

Sulata voi mikrossa, lisää kaakaojauhe ja sekoita tasaiseksi. Lisää vesi. Sekoita kuivat ainekset kulhossa, ja lisää sitten voi-vesi seos, ja muut ainekset. Sekoita kunnolla, mutta käsin riittää ellet halua liata konetta

Voit paistaa joko "mokkapaloja", eli pellillisen, jolloin paistoaika on noin 20 min 200 asteessa. Tai sitten muffinsseja, jolloin alensin lämpötilaa 175 ja paistoin noin 18 min. Kun tikkuun ei tartu taikinaa, on tuote kypsä

Kuorrute suklaapiirakkaa varten:

2 rkl maitoa
100 g sulatettua voita
1 rkl kaakaojauhetta
225g tomusokeria

Siivilöi tomusokeri ja kaakaojauhe, lisä sulatettu voi ja maito, levitä piirakan päälle.

Appelsiinivoikreemi

175g huoneenlämpöistä voita
300g siivilöityä tomusokeria
1 appelsiinin kuori ja noin 2 rkl mehua

Sekoita voi ja tomusokeri koneessa, kunnes niistä muodostuu tahna. Lisää appelsiinin kuori, ja mehua. Ole tarkkana kun lisäät mehua, se saattaa nimittäin rikkoa kreemin rakenteen, eli turhaa sekoittamista mehun lisäämisen jälkeen kannattaa välttää.

NAUTI!

Merkintään liittyvät avainsanat: appelsiinikuorrute, gluteeniton, resepti, suklaa cupcake

Piditkö sisällöstä? Jaa se myös ystävillesi!

Tule mukaan keliaakikoiden omaan yhteisöön Glu.fi:hin – täysin ilmaiseksi!

Kommentit (2)

  • KattiMatikka 14.10.2013 20:53

    Jos käyttää luomuappelsiinia niin ei tarvitse sen ihmeemmin pestä! Mutta muuten olen pessyt appelsiinin astianpesuaineella ja tiskiharjalla ja kuumalla vedellä ja huuhdellut hyvin

  • Jezu  12.10.2013 20:00

    Nam. Tätähän pitää kokeilla

    Appelsiini varmaan pestään ennen kuoren käyttöä, mutta mikä olisi hyvä väline kuoren pesuun?

Kommentoi

Huomaa, että kuka tahansa voi lisätä palveluun millaista sisältöä tahansa. Myöskään kaikki mainoksissa olevat tuotteet eivät ole gluteenittomia. Ylläpitäjä ei voi vastata sisällön oikeellisuudesta ja olet aina itse vastuussa siitä mitä suuhusi laitat. Jos huomaat ilkivaltaa tai gluteenipitoisia sisältöjä, ilmoita siitä ylläpitäjälle.

Blogin tiedot

Merkinnän tiedot

  • Kirjoitettu
    11.10.2013 16:56
  • Muokattu
    Tänään 23:13

Arkisto

©2024 Glu.fi
Tietoa palvelustaUutisetKäyttöehdotKerro kaverilleOhjeet ja säännötIn englishLähetä palautettaSähkönsäästö ‐ Made ❤ Helsinki ‐ 0,007s