Gluteenitonta, kiitos!

Kivi Paber Käärid ja keskinkertainen suoritus

Piditkö sisällöstä? Jaa se myös ystävillesi!

Kivi Paber Käärid - täysin gluteeniton ravintola.

Kivi Paber Käärid - täysin gluteeniton ravintola.


Teimme extempore-reissun Tallinnaan ja ruokapaikka oli tietenkin paljon hehkutettu, täysin gluteeniton ravintola Kivi Paper Käärid eli kivi-paperi-sakset.

A- ja B-terminaalista kestää kävellä Telliskiven kaupunginosasta löytyvään ravintolaan noin puoli tuntia ja ilman puhelimen navigaattoria usko olisi loppunut viimeistään siinä vaiheessa kun joutui kävelemään pitkin (hylättyjen?) ratakiskojen vierustaa. Matkaa kertyi yhteensä 2.3 kilometriä.

Tummanpuhuvasta tiilirakennuksesta ei voi erehtyä, sen verran isolla ravintolan logo on maalattu talon seinään. Sisään siis!

Lihalautanen ja gluteeniton Tennent's lager.

Lihalautanen ja gluteeniton Tennent's lager.


Perunasalaattia.

Perunasalaattia.


Hieman hämärästä ravintolasalista löytyy hyvin tilaa puoliltapäivin arkena, joten aiemmin tekemämme pyötävaraus oli turha. Meidät ohjattiin ikkunapöytään hyvällä englannilla ja saimme menutkin varsin pian, mutta monen kehumaa erityisen ystävällistä palvelua ei ainakaan meidän kohdalle osunut. Perustylsä suoritus henkilökunnalta.

Vegeburgeri vetelät bataattiranskalaiset.

Vegeburgeri vetelät bataattiranskalaiset.


Lohi ja guacamolerisotto.

Lohi ja guacamolerisotto.


Ravintolan hintataso oli melkoinen yllätys suomalaiselle, kun kallein härän entrecote maksoi 14.9 euroa ja naposteltavaa sai edullisimmillaan muutamalla eurolla. Päädyimme pitkään kaavaan: alkuun perunasalaatti ja kinkkulautanen, pääruoaksi kasvisburgeri ja lohifile guacamolerisotton kera. Herkut huuhdeltiin alas Tennent'sin gluteenittomalla lagerilla, joka oli ainakin minulle aivan uusi, maistuva tuttavuus. Lopuksi nautimme vielä creme bruleen punaherukkasorbetin kera sekä vadelmamutakakkua. Tämä kokonaisuus maksoi alle 50 euroa.

Taivaallinen vadelmamutakakku.

Taivaallinen vadelmamutakakku.


Herkullinen creme brulee ja punaherukkasorbetti.

Herkullinen creme brulee ja punaherukkasorbetti.


Alkupalat olivat ihan maistuvat, mutta pääruoat olivat lievä pettymys: niin burgeri kuin kala-annoskin olisi kaivannut reilusti lisää mausteita. Jälkiruoat olivatkin sitten aivan toista maata: niin creme brulee kuin mutakakku olivat ehkä parhaita ravintolassa nauttimiani jälkiruokia. Aivan älyttömän hyvää.

Kivi Paber Käärid ravintola sisältä.

Kivi Paber Käärid ravintola sisältä.


Lopulta paikasta jäi hieman ristiriitainen fiilis. Osa ruoista oli erinomaisia, osa varsin keskinkertaisia. Palvelukaan ei ollut erityistä ja gluteenittomuudesta kysely tuntui vähän kyllästyttävän henkilökuntaa. Toisaalta paikan puitteet olivat viihtyisät ja löytyipä jopa lastenhoitohuone, jossa oli helppo vaihtaa vaippa. Eiköhän tälle tule annettua vielä toinen mahdollisuus, kun seuraavan kerran tulee Tallinnassa pyörähdettyä - gluteenittomat ravintolat ovat kuitenkin aika harvassa

Ravintola Kivi Paber Käärid
Telliskivi 60A, C4, Tallinna
+372 600 3626
info@kivipaber.ee

Merkintään liittyvät avainsanat: creme brulee, gluteeniton, gluteeniton olut, hampurilainen, Kivi Paber Käärid, lohi, perunasalaatti, päiväretki, ravintola, risteily, ruoka, Tallinna, Tennent's, vegeburgeri

Piditkö sisällöstä? Jaa se myös ystävillesi!

Comments

No comments yet. Share your valuable opinion and comment!

Add comment

Notice that anyone can add any kind of content into service. Also all advertised products are not gluten-free. Administrator is not responsible and you take full responsibility what you eat. If you notice vandalism or contents that include gluten, please notify the admistrator.

Blogin tiedot

Merkinnän tiedot

  • Kirjoitettu
    07/31/2016 4:48 PM
  • Muokattu
    Today 5:30 AM

©2025 Glu.fi
Service infoNewsTerms of serviceTell friendHelp and rulesSuomeksiFeedbackSähkönsäästö ‐ Made ❤ Helsinki ‐ 0,011s